БУДИТЕ АПОСТОЛИ, А НЕ КНЕЗОВИ!

Старац Рафаил (Берестов):
Непријатељи нашег спасења, непријатељи Божји, кренули су одлучно у напад

Рафаил Брестов
Рафаил Брестов

„Ви – Архипастири, носите на себи апостолску благодат. Будите Апостоли, а не кнезови!“- речи су јеросимонаха Рафаила Берестова. Овај светогорски подвижник, наставља борбу за Свето Православље, у истом духу, обраћајући се Архипастирима Руске Православне Цркве.
По ко зна који пут, овај убоги старац, како себе назива баћушка Рафаил, упозорава да се води духовни рат против Свете Православне Саборне Цркве, као и да људи могу да бирају између два пута: први је пут ка спасењу, на који нам је указао Господ наш Исус Христос, а други је пут руку под руку са антихристом, пут за слободу греха, пут Содома и Гоморе, пут губљења образа Божијег.

Ево једно старчево обраћање.

***

Драги Архипастири и Пастири Руске Православне Цркве,
обраћам вам се ја, недостојни монах Рафаил Берестов.

Непријатељи нашег спасења, непријатељи Божји, кренули су одлучно у напад. Они припремају сједињење (са „црквама“) и њихове одлучне акције ће водити Цркву на пут уништења, пут уније. У времену у коме живимо подмећу нам лажна учења и лажна богословска тумачења, јер ми људи смо склони и подложни преварама.
Велика обмана је када неко жели да избрише догме. Од самог ђавола је превара када неко жели да избрише границе Цркве. Данас људи не виде да су јасне границе успостављене и ојачане са седам Васељенских Сабора, и да никаквим променама не подлежу нити Свети канони нити Догме цркве, и да они и представљају стуб и темељ истине. Ако ли се задржим, да знаш како се треба владати у дому Божијему, који је Црква Бога живога, стуб и тврђава истине. ( 1. Тим. 3, 15).

Води се рат, духовни рат, да се на чело Цркве наместо Бога постави сатана, да се искриви Истина, да Дух Свети напусти Цркву како би они несметано прославили заједницу са јеретицима. Спрема се унија. Први корак у остваривању уједињења Свете Православне Цркве са римокатолицима - јеретецима јесте да се призна папа као врховни поглавар уједињене Цркве. Али како глава Свете Цркве може бити један јеретик?
Паписти - римокатолици су јеретици!!! И као резултат тога – Дух Свети,  Дух Истине ће напустити Цркву и сви они који прихвате и који  буду уважавали папу више неће бити православни, него римокатолици, јеретици. Или ће бити лукавштине, говорећи: „Помињемо нашег патријарха“,  а патријарх помиње папу. То је велика превара. Ако ће патријарх помињати папу, то значи да он није православан. Зато ми православни хришћани, нећемо помињати патријарха - римокатолика.

Обраћам се директно митрополитима, архиепископима и епископима Руске Православне Цркве. Куцнуо је час! Ми више нити смемо, нити можемо да ћутимо. Дошло је време, када је више него икада потребито отворено рећи НЕ: НЕ – екуменизму! НЕ-унији ! НЕ-папизму! НЕ – римокатолицизму НЕ – глобализацији! НЕ – сергијанизму! НЕ – новотарењу!

Саветујем да сазовете Помесни сабор Руске Православне Цркве али без присуства оних јерарха који су, не расуђујући, исповедали јерес уз осуду свих јереси на које су пристали неки из црквене хијерархије. Црква је Света, тако да у њој нема места заблудама.

Ово је само почетак, фаза када ће црквени званичници желети да се уједине са папистима и да признају папу као главу Цркве, само је почетак пада. У будућности, непријатељи Божји, непријатељи нашег спасења, неће се зауставити, неће заувек желети да се уједине само са свим самозваним „хришћанима.“ Желеће они и сједињење са свима: протестантима, унију са свим врстама монотелита, монофизита и баптиста, који наводно исповедају хришћанство, и на томе се неће зауставити. Они припремају „цркву“ Сатане. Даље ће остваривати своје жеље у виду уједињења са исламом, па ђавољом религијом јеврејском, будистима, па чак и са сатанистима свих врста и маговима, као што се већ практикује на екуменски скуповима.

Зато вас позивам, уздајући се у вашу благочестивост, да станете у одбрану Истине и Пресвете Руске Православне Цркве. Не смемо, ради нашег стада, немо посматрати и прећуткивати издају Вере Православне. „Нема повратка.“ Не смемо себи дозволити да одустанемо јер у супротном можемо изгубити Руску Православну Цркву, као и Православље широм Европе. И по цену тога да нас Православље одведе у катакомбе, оно ће опстати, јер православно учење је непобедиво.

Црква Христова је непобедив стуб истине (1. Тим. 3, 15), али колико људи, колико милиона душа ће допасти шака сатане … Да ли сте размишљали о томе?

Дакле, позивам вас, драги Архипастири, да устанете у одбрану наше православне вере и против свих јереси и подела.
Међутим, ако останете неми и не делате, а сваког трена имате прилику да одбраните православље, молићу се са светим баћушком Серафимом да вас, Господ наш Исус Христос, осуди:

„Мени убогом Серафиму, Господ је открио да ће у земљи Руској бити велике невоље, Православна Вера биће погажена, архијереји Божије Цркве и друга духовна лица ће отпасти од чистоте Православља и због тога ће их Господ казнити. Ја, убоги Серафим, три дана и три ноћи сам молио Господа да боље мене лиши Царства Небескога а да њих помилује. Али Господ одговори: – Нећу их помиловати, јер они уче људским учењима, и језиком ме поштују, а њихово срце је далеко од Мене…“

Свака жеља да се унесе измена у правила и учење Свете Цркве јесте јерес…хула на Духа Светога која се неће опростити завек. По том путу иду архијереји руске земље и духовништво (свештенство, монаштво), и гнев Божији ће их поразити…”

Стога покајте се и опростиће вам Господ, и начиниће Свемогући од вас борце против јереси!
Руски народ неће вас подржати у срамном одступању од Вере. Сматраће вас издајницима попут Јевреја, и само они епископи који буду остали верни Цркви и Христу ће бити у Светој Цркви, само они ће се сматрати православнима.
Потребно је сазвати Помесни сабор Руске Православне Цркве, да се архијереји јасно определе у вези са већ одржаним Разбојничким сабором, да ли подржавају јеретичке идеје уније са римокатолицима, да ли признају примат папи и екуменизам и да ли крше принцип Апостолског прејемства, дозвољавају ли  свештенику другобрачје.

Тај Сабор може бити сазван од три епископа, или десет или двадесет… и Црква ће бити прогоњена, али сви ми православни хришћани ћемо за њу сведочити. Верни, који воле Господа нашега Исуса Христа, остаће у Цркви.
Свети Сабор је мач који одсеца све јереси ради очувања вере чистом. Ова црква ће бити Света, чиста и истински Православна Црква Христова. Јеретици ће бити осуђени и одстрањени заједно са свим јересима. Насупрот њој је „црква“ Сатане, саздана од отпадништва, која се  понизила пред Светим Синодом и која признаје примат папи у Цркви, а не Христу, и та „црква” ће се сјединити са другим верама. Таква „црква“ ће бити Антихристова, блудница која седи на звери, црвеној, пуна имена псовачких, имајући седам глава и десет рогова. (Откривење 17, 3) и следбеник сатанин.

Православни Сабор, који се састоји од епископа, свештеника, ђакона, монаха и лаика, је канонски исправан инструмент Цркве и само такав сматра се јасном границом и леком који вида рак-ране на телу Свете Православне Цркве.

Светим сабором треба осудити све јереси и сва оштећења људске свести: ционизам и масонство, социјализам, комунизам и демократију као порицање Бога, који наносе огромну штету човечанству.

Из историје знамо да царство није оштетило Православну Цркву, него да је монархија допринела ширењу и јачању Цркве. Историја показује да је монархија патриотски и политички опредељена Црквом. Цареви су светитељи у Русији. Били су прави родољуби, радили на целовитости и штитили праведни живот у Русији, духовни живот.
Драги архијереји, ми православни свештеници, монаси и лаици ћемо бити са вама када се заузмете за одбрану истине и подржаћемо вас.

Зато одлучите и изјасните се, учитељи моји, драги епископи, ако желите да се спасете, устаните, саберите Помесни сабор наше Руске Православне Цркве. Макар и тајно, али мора бити састављен од неколико епископа, неколико свештеника, ђакона, монаха и лаика. На корист би било да представници медија, новинари и верујући православни сведоче и проповедају о овом Сабору свих православних хришћана.

Праштајте, Ваша преосвештенства, мени грешном.

Недостојни монах,
Рафаил Берестов

________________

Милостиви и СветиГосподе, Који си Исусу Навину дао трубе, којима је он зидине јерихонске срушио, даруј штедро и мени Боже, премудрост Своју да њоме оборим злочасне демоне и скршим их као сасуде грнчарске.

Свети Нифонт            
епископ Константијане Александријске

Извор: ortodoxiadreaptacredinta